Yritys

Hartsia Consultech

Hartsia Consultech tarjoaa säteilyturvallisuusasiantuntijan (STA) palveluita säteilytoimintaan teollisuudessa ja tutkimuksessa. Toiminnanharjoittajan on säteilyn käytön turvallisuuslupaa edellyttävässä toiminnassa käytettävä säteilyturvallisuusasiantuntijaa työntekijöiden ja väestön säteilysuojelun suunnittelussa.

Laadimme tarpeeseenne säteilynkäytön johtamisjärjestelmän sekä säteilyturvallisuussuunnitelman. Autamme laatimaan säteilytoiminnan viranomaisselvitykset sekä autamme säteilytoiminnan turvallisuuden ylläpidossa ja säteilyturvallisuuspoikeamien selvityksessä.

Tuemme tarvittaessa myös säteilylaitteiden ja -lähteiden hankintaprosessissa, erityisesti lupaprosessin ja ylläpitosuunnittelun osalta. Järjestämme myös säteilyä käyttävälle henkilöstölle täydentävää säteilysuojelu- ja pätevyyskoulutusta.

Harri Varimo

Hartsia Consultech:in on perustanut Harri Varimo säteilyturvallisuusasiantuntijapalveluita varten.

Perustaja on laaja-alaisen teknisen työkokemuksen omaava asiantuntija terveydenhuollon ja teollisuuden ionisoivaa säteilyä tuottavien laitteiden sekä lähteiden ylläpidon ja hankinnan tehtävistä.

Kokemus on muodostunut asiantuntija- ja esimiestehtävissä kuvantamisen, sädehoidon sekä muiden terveydenhuollon ja teollisuuden säteilylaitteiden ja -lähteiden hankinta- ja ylläpitotehtävien kautta sekä teollisuuden laaja-alaista säteilyä käyttävien asiakkuuksien kautta. Perustaja on toiminut Istekki Oy:ssä liiketoimintapäällikkönä, säteilyturvallisuusasiantuntijana sekä säteilyturvallisuusvastaavana, tuottaen asiantuntijatiiminsä voimin terveydenhuollon säteilylaitteiden ja -lähteiden sekä kokonaisvaltaisen radiolääketuotannon ylläpitopalveluita Pirkanmaan ja Pohjois-Savon sairaanhoitopiireille sekä yliopistosairaaloille. Terveydenhuollon säteilyn käytön lisäksi erilaiset teollisuuden säteilykäytöt ovat perustajalle tuttuja käynnistämisprojektien ja olemassa olevien säteilykäyttöjen kautta. Lisäksi perustaja pätevyyskouluttaa säteilyturvallisuusvastaavia sekä tarjoaa säteilysuojelun täydennyskoulutusta.

Harri Varimo, Hartsia Consultech yrittäjä

Hartsia Consultech:in asiantuntijapätevyydet kattavat säteilylain 859/2018 liittyvät vastuutehtävät:

  • säteilyturvallisuusasiantuntija (STA) osaamisalalla säteilytoiminta teollisuudessa ja tutkimuksessa
  • säteilyturvallisuusvastaava (STV) osaamisalalla terveydenhuollon säteilylaitteiden ja -lähteiden asennus, huolto ja korjaus.

Säteilyturvallisuusasiantuntijan palvelumme kattavat teollisuuden ja tutkimuksen säteilylaitteiden ja -lähteiden sekä terveydenhuollon säteilylaitteiden ja -lähteiden ylläpidon toimialat.

Olemme kuopiolainen yritys ja toimimme valtakunnallisesti.

Pyydä tarjous säteilyturvallisuusasiantuntijan palveluista tai säteilysuojelukoulutuksista.